måndag 3 maj 2010

Inre visionen blev verklig.....

Igår hade vi en riktigt bra barnkyrka (igen!). Det som var speciellt är att för första gången såg jag i verkligenheten en del av det som finns i hjärtat och är en del av SOS Kids-visionen. Vi har planerat, visionerat, arbetat och nu ser vi det ske. Vad menar jag?

Vi vill att barnkyrkan ska vara en plats där barnen stortrivs både före, under och efter gudstjänsten. De ska vilja gå dit tidigt och gå hem sent. Igår var det flera barn som sa "Nej, måste vi åka hem?" till sina föräldrar när de blev hämtade. Det är så det ska va´och inte att de frågar sina föräldrar. "NÄR ska vi åka hem?" "Vi vill hem nu!" Igår såg man att de stortrivdes i barnkyrkan på ett speciellt sätt.

Lovsångsstunden var go´ och vi hjälper dem närmare in i tillbedjan! Barn som lovar Gud är något alldeles speciellt.

Vi vill snitta 20 barn per gång i Stora Barnkyrkan vilken vi har gjort flera söndagar senaste tiden! Vi får se vilken söndag vi kommer upp i 25 barn för första gången! I Lilla Barnkyrkan fyller det också på med fler yngre barn.

För första gången kom barnen med sina pengar och gav tionde. Fantastiskt! Principen bakom tionde är mycket viktigt och jag tror att det är bra att barn lär sig att göra det det tidigt, även om alla inte alltid förstår allt runt omkring.

Det finns självklart högre mål men nu att ett av delmålen nu är nått. Om en stund ska jag iväg och köpa en speciell grej till barnkyrkan, hemligt, hemligt!

Tack Ina, Gisela och Nina för hjälpen! Ni var superkunniga medhjälpare för dagen!

För övrigt så fixade Real Madrid tre nya poäng igår. Jakten på Barca fortsätter! Det kan gå! Bara en poäng efter...

1 kommentar:

  1. Även vi vuxna lär oss något nytt av att vara med Så Tack till dig Andreas som sprider av din värme, kärlek, energi och engagemang tii våra barn på Söndagar : ))) / Gisela.

    SvaraRadera