torsdag 6 maj 2010

Se till att barnen älskar din kyrka!

Jag älskar sättet som exempelvis IKEA anpassar sitt koncept till barn. Du kan lämna in barnen i ett lekland, restaurangen är barnanpassad och en egen avdelning med tonvis av barnprylar! LOVE IT! Samma sak med Mc Donald´s! Fler exempel finns säkert men poängen är: Var barnanpassad! En kyrka måste vara barnanpassad, annars missar man en enorm målgrupp. Barn och deras föräldrar! Som att skjuta sig i båda fötterna samtidigt! Församlingar som satsar pengar, ledare och LOKALER blir en församling som har goda förutsättningar att växa. I SOS Church satsat man på barnen! TVÅ egna rum 100 % anpassade för barnen! Allt annat som sker i de lokalerna får anpassas efter barnkyrkan och inte tvärtom. En generös kyrka tilllåter det och prioriterar barnen på det sättet!

Igår hade vi husförsamling med en ny besökare. Från Kongo så klart! Vi kör bara internationellt. För någon månad sedan hade vi 11 nationaliteter på plats...

Har haft kontakt med en vän till mig i snart ett år. Vi har sms:at, pratat i telefon, svarat på frågor och träffats på café. Massvis! Han och frun blir efter en lång resa bli nu medlemmar i SOS Church. (Du vet vem du är...vi ses på fredag!) Jag tycker att det är enormt roligt!

För övrigt så vann Real Madrid igen! En riktig svår match på Mallorca. Mr Cristiano Ronaldo dansade förbi försvaret flera gånger. Tre mål! Vem är Messi....?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar