torsdag 11 februari 2010

Tips till föräldrar! Tips 3!

Med (ganska stora) mellanrum publicerar jag ett tips till föräldrar angående sin barn. Jag har plockat dem från en artikel publicerad av en barnpastor i Sverige. Här följer tips nr 3:

Det är bra att ha tråkigt!
Det är bra att ha tråkigt för då lär man sig att livet kostar en ansträngning, en insats. Man kan inte få allt. Barn mår dåligt av att alltid få som det vill, eftersom det vill veta var gränserna går. Inget barn mår dåligt eller tar skada av att ha tråkigt. När de har tråkigt utvecklar de sin kreativitet och ska­parförmåga. Att leka själv, skapar barn med initiativförmåga och förmåga att hitta lösningar på problem. Barn ska leka fritt utan att vuxna lägger sig i. Det skapar barn med inlevelseför­måga, empati och samarbetsförmåga.
Om barn får vara ifred och inte alltid stimuleras, så leker de det som de varit med om, sett eller hört. Har de varit hos doktorn så leker de doktor. Har de varit med och bakat, så kommer de att baka sandkakor i sandlådan. På detta "leksätt" så förbereder de sig för livet.
Ta inte ifrån dem detta rika fantastiska vardagsliv genom att låta dem slippa hjälpa till eller slippa delta för det är trå­kigt. Du gör ditt barn/tonåring en björntjänst!

Tidigare tips!

Barn + Jesus = Sant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar