torsdag 25 juni 2009

Många följde Jesus!

Har precis blivit färdig med ett undervisningspass som jag kallar för "Många följde Jesus" Syftet är att barn ska förstå att de absolut inte är människor som tror på Jesus. Jag tänkte undervisa detta på ett av Smålandskonferensens barnmöten. Där kommer barn från många olika församlingar och vissa av dem kanske tillhör ett mindre sammanhang med få medlemmar. Jag önskar att styrka deras tro genom att peka på att Jesus har många efterföljare nu och hade många efterföljare när han traskade omkring på Jorden. Kolla bara in dessa verser!

Markus 1:33-34
Hela staden var samlad utanför dörren. Han botade många som led av olika slags sjukdomar och han drev ut många onda andar och tillät dem inte att tala, eftersom de visste vem han var.

Markus 1.35-37
Tidigt på morgonen medan det var mörkt, steg Jesus upp och gick till en enslig plast och bad där. Simon och de som var med honom skyndade efter och när de fann Jesus sa de till honom: "Alla söker efter dig"

Markus 1:45
Men mannen gick iväg och började ivrigt berätta om det som hade hänt och gjorde saken känd vida omkring, så att Jesus inte längre öppet kunde gå in i någon stad utan måste vistas ute i ödemarken. Och de kom folk till honom från ALLA håll!

Markus 2:1-2
Några dagar därefter kom Jesus tillbaka till Kapernaum. När man fick höra att han var hemma, samlades så många att de inte längre fick plats ens utanför dörren, och han predikade ordet för dem

Markus 2:15
När Jesus sedan låg till bords i hans hus, var det många publikaner och syndare som låg till bords tillsammans med honom och hans lärjungar. Många av dem följde honom

Vilka sköna verser!

Njut av vädret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar